Africa de Sud interzice vaccinul Astra Zeneca, România îl promovează

Africa de Sud interzice vaccinul Astra Zeneca, România îl promovează

Așa cum a anunțat ieri ziarul Le Monde și azi BBC, Africa de Sud a suspendat vaccinarea cu vaccinul de la Astra Zeneca, singurul pe care îl are, pentru că a descoperit că este ineficace în fața tulpinii Africa de Sud (cum este numită mutația virusului care urmează celei din Marea Britanie).

Și este de înțeles. Mai mulți medici francezi citați de France Soir spuneau, într-un articol despre care am scris și pe blogul meu, că mutația din Africa de Sud a apărut ca urmare a testelor făcute pentru vaccinul Astra Zeneca acolo (înainte de a fi lansat pe piață Astra Zeneca a testat vaccinul Oxford, cum se numea atunci, în Africa de Sud). Deci virusul a făcut o mutație ca să ocolească vaccinul.

Nu este nicio problemă. În România vaccinul Astra Zeneca se mediatizează și promovează puternic, s-a spus chiar că este vaccinul pentru profesori – vaccinul Pfizer care le era destinat inițial, a fost administrat persoanelor peste 65 de ani – întrucât poate fi administrat pentru persoane de maximum 55 de ani.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca