Ce se va întâmpla după ce se deschid școlile

Se va întâmpla ce s-a întâmplat și după ce s-au deschis pe 15 septembrie: va crește numărul de îmbolnăviri.

Din cauză că s-au deschis școlile atunci, am sărit la 5.000 de îmbolnăviri și apoi la 10.000, de la 1.500, câte erau înainte de a se deschide.

Situația este oarecum similară: acum suntem din nou sub 3.000, suntem pe un platou, suntem într-un moment de respiro înaintea celui de-al treilea val, cu noua tulpină din Marea Britanie.

Și compromitem acest moment de respiro prin deschiderea școlilor: va face să explodeze numărul de îmbolnăviri. Ceea ce, având în vedere că vine o tulpină nouă, mult mai contagioasă, că cei mai mulți dintre profesori nu sunt vaccinați (și cei programați au fost amânați pentru a li se da întâietate persoanelor peste 65 de ani), ne va aduce din nou în lockdown.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca