Ce a fost la Matei Balș

Nu a fost o aerotermă. Nimeni nu știe ce a fost. Vom afla la finalul anchetei, care va dura cel puțin o lună. S-a rostogolit subiectul cu aeroterma pentru că s-a aflat că era o aerotermă în încăpere. Dacă a făcut scânteie sau nu, nu știe nimeni.

Dar vă place cum presa a scris ca și cum asta ar fi fost cu sigurnață cauza? 🙂

Vă place cum rostogolește mingi după care cititorii fug ca niște cățeluși? 🙂

Ce s-a întâmplat de fapt?

Apelul la 112 a fost la 05.05. Între 4 și 6 în toate camerele de gardă, din toate spitalele, lumea doarme tun. Nu era nimeni treaz când a izbucnit focul.

Presa declară că o infirmieră a aruncat vitejește o pătură pe foc. Cine a declarat, de fapt, asta? Avocatul infirmierei. De ce are avocat?

Ce s-a întâmplat cu adevărat?

Asta s-a întâmplat. Iar cel care l-a trimis pe Iohannis la spital după explozie, știe. L-a trimis ca să lipească eticheta de pruds. După ce a mers Iohannis la spital, Florin Negruțiu l-a pocnit într-un articol publicat de republica.ro. Ce semnificație are faptul că Negruțiu, un simbriaș civil de la Digi24, televiziunea președintelui, lovește președintele? Ne amintește că Digi24 are doi acționari ruși din domeniul energiei. Din tabăra celor care nu-l mai vor pe Putin, așa cum am scris aici. Și o ajută pe Merkel, care îl ajută pe Navalnîi. Până acum, din ecuația asta a câștigat Iohannis, cu inocență.

Dar, regimurile autoritariste ale Europei vor pica, așa cum am scris aici. Macron a făcut o cristiană la Davos și a zis că virează spre Stânga. Iohannis nu a făcut nicio cristiană, merge nemțește spre prăpastie. Cu credința în Merkel, ultimul dictator al Europei. Dar și Merkel pleacă. Se mișcă plăcile tectonice. Iar Navalnîi așteaptă cuminte în închisoare. Merkel, spre deosebire de Trump, asigură cu grație și eleganță feminină succesiunea la putere. Adică va asigura și plecarea lui Putin. Că tot spunea Putin că nu Rusia și SUA sunt marile puteri ale lumii, ci China și Germania. Pleacă Merkel, pleacă și Putin.

Iohannis pășește cu grație elefantină printre mine care explodează. Mă întreb dacă își dă seama ce i se întâmplă. Până la urmă e un profesor de fizică de liceu, obișnuit mereu să meargă în trena directorului școlii și a inspectoratului județean. Trena lui Merkel se deșiră. Macron face balet.

Anul 2021 se anunță interesant. Iar în România poștașul a sunat de două ori.

O să mai sune. Încă de două ori.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca