Nu se vor deschide școlile pe 8 februarie

Nu se vor deschide școlile pe 8 februarie

Singurii care doresc redeschiderea școlilor sunt

  • părinții care nu-și mai suportă copiii acasă și-și doresc să aibă grijă Statul de ei, să-i ia și să-i ducă undeva, deși manifest toți au votat cu Dreapta, care înseamnă că fiecare se descurcă singuri (conform unui focus grup pe care l-am realizat pe TikTok, din care iata extrase):
  •    
  • profesorii care au rămas, ca mentalitate înainte de 1989 și ar vrea ca școala să fie permanent ca în Domnul Trandafir, cu cretă, în curte, sub un pom, iar sub celălalt pom, toaleta de lemn, deși suntem în 2021 și, deși mai poți să trimiți scrisori, nu mai trimite nimeni și, în fine,
  • ministrul Educației, fost coleg și prieten cu Cumpănașu, adică un om foarte ambițios, care vrea să arate că sub domnia sa, virusul a fost înfrânt, școlile au fost redeschise, s-a construit o lume mai bună și omul nou. Tot o reminiscență de dinainte de 1989.

Virusul nu pleacă când vor cei de mai sus, faptul că ei insistă să se redeschidă școlile arată de ce pierdem bătălii cu virusul, în primul rând din cauza lipsei de inteligență, în ultimele zile am discutat mult pe TikTok cu părinți, profesori și elevi, elevii, pentru că se vorbește despre redeschiderea școlilor, cred că virusul a dispărut, iar unul a povestit foarte mândru cum a mers el la școală cu COVID și nu s-a îmbolnăvit nimeni, pentru că, bineînțeles, virusul nu există.

Discuția despre redeschiderea școlilor a readus în prim plan, fanii lui Șoșoacă, e teribil de șocant să vezi câtă lume nu crede nici acum că există virusul, deși suntem în ianuarie 2021. Da, foarte mulți oameni nu cred că virusul există.

Alți foarte mulți oameni vor să scape de copiii, foarte mulți din casă și ambele categorii sociale sunt precare intelectual și financiar. Anunțul ministrului, de redeschidere a școlilor, într-un moment care nu este altceva decât un respiro înaintea valului trei, le-a capacitat, pe-a trezit din adormire, le-a arătat, dacă mai era nevoie că virusul nu e atât de periculos și….consecința directă este că virusul va fi mult mai periculos pentru că toți acești oameni vor lăsa garda jos (nu c-ar fi ținut-o prea sus nici înainte).

Mulțumim Ministrului Educației, nu vă opriți, continuați să sacrificați sănătatea profesorilor nevaccinați, dar și a părinților copiilor, pentru ambițiile dvs politice, vă votăm la președinție când vreți.

Sau stați așa.

Mai există și oameni deștepți în România. Deci școlile nu se vor deschide pe 8 februarie. Dar teatrul continuă.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca