Cumpănașu este un ofițer nelăsat corect la vatră

Cumpănașu este un ofițer nelăsat corect la vatră

Se vede clar că are pregătire de ofițer. Se vede și după cum se ceartă cu ofițerii activi care încă mai lucrează în presă.

Așa, ca foști camarazi 🙂

Un om aruncat dintr-o pozitie buna dintr-un serviciu, care, în loc să meargă acasă, bântuie pe lângă foștii lui colegi și încearcă să obțină atât de multă putere încât să redevină valoros și să fie reprimit. Acolo unde-și vede el locul și unde, cel mai probabil, nu-i este locul 🙂

El asta face acum, încearcă să redevină important, ca să fie reprimit (apropo, actualul ministru al Educației este fostul său prieten, cu care conducea o Coaliție de ONG-uri – nu e interesant ce face unul și ce face celălalt, acum?).

Asta arată mai multe lucruri:

  • cât de divizate sunt serviciile din România, cât de multe facțiuni există – una dintre ele îl ajută pe TikTok
  • cât de multe spărturi, respectiv vulnerabilități există, pentru că dacă îți scapă un ofițer, o iar razna și începe să facă ce vrea pe cont propriu, iar tu trebuie să arunci în el cu arme nucleare ca să-l oprești, ceea ce se întâmplă acum și nu reușești să-l oprești nici cu arme nucleare, înseamnă că nu funcționezi prea bine.
  • cât de mulți oameni de comunicare sunt ofițeri în România, pentru că el asta a fost un om de comunicare și se pricepe foarte bine. Nu mi-a clar dacă e sănătos psihic sau nu, pare că nu, dar mi-e clar că e genul de persoană care face greșeli și, cel mai probabil, de asta a căzut din locul în care se afla. Tulburare psihică netratată + ambiție nemăsurată = out.
  • poate fi contracarat? Pentru că dacă nu poate fi contracarat, azi-mâine o să vedem MIG-uri care zboară pe cer conduse de piloti rebeli care merg cu ele la Kaufland, tancuri care nu pot fi oprite pe Kisellef, pentru că un tanchist a vut să concureze un BMW și militari la conducerea țării. Scuze, asta avem deja.

Visul lui Cumpănașu: de a ajunge președinte. Dacă vede foști colegi care au ajuns asta…

Apropo, știe, dar chiar știe cineva, de ce Emil Constantinescu a renunțat brusc la al doilea mandat de președinte?

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca