Nu deschideți școlile pe 8 februarie!

Nu deschideți școlile pe 8 februarie!

Va fi exact în momentul în care noua tulpină din Marea Britanie va începe să se dezvolte în România, iar comunitățile, cum sunt cele care se formează în școli, vor exact ceea ce îi lipsește noii tulpini ca să explodeze.

Campania de vaccinare este abia la început, după prima doză ai imunitate de 30%, nu de 50%, cum anunțase Pfizer inițial, după cum a anunțat Israelul, unde au primit prima doză peste 8 milioane de persoane.

Suntem exact la începutul perioadei când putem să ne ridicăm, să ieșim din pandemie.

Deschiderea școlilor ne va arunca în primăvara anului 2020, ne va arunca din nou în lockdown, practic va face praf și pulbere toate progresele de până acum și aceasta din cauza unui singur motiv: politic. Decizia deschiderii școlilor este doar un gest politic. Nu cred este momentul acum să faci gesturi politice iresponsabile.

Scris astăzi: 25.01.2021. Nu deschideți școlile pe 8 februarie. Sau dacă le deschideți și explodează îmbolnăvirile, demisie: Ministrul Educației și Ministrul Sănătății.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca