Ce este cu acest virus: răspuns final

Ce este cu acest virus: răspuns final

La acest articol aici, azi 22.01.2021.

Nu o să credeți ce scrie.

Recitiți-l pe 22.01.2022. Oricum o să vă aduc eu aminte periodic să-l citiți. Așa cum vă aduc aminte că eu am anunțat din data de 16 iunie că va câștiga Biden. Nici atunci nu credea nimeni.

Sau cum am anunțat din data de 19 august că Trump, Putin și Xi Jinping vor pleca. nici acum, după ce a plecat primul, lumea nu crede că vor pleca ceilalți doi 🙂 Deși, din nou, am anunțat periodic că va pleca Putin.

Așadar.

Virusul acesta e Navalnîi-ul regimurilor autoritare. El a ajuns pe piață dintr-un singur motiv: pentru a da din nou puterea popoarelor. Power to the people. Acest lucru nu se putea decât în urma unei emoții puternice, în urma unor drame zguduitoare.

Acest virus a avut menirea de a termina cu conservatorismul și  de a ne duce spre următoarea etapă. Elon Musk ne așteaptă la scară. El a deschis o fabrică Tesla în China imediat după ce Trump le-am cerut tuturor oamenilor de afaceri să-și lichideze afacerile și să plece din țara respectivă.

Virusul a ajuns pe piață din cauza sau datorită unei aripi a Partidului Comunist Chinez și a părții aferente din servicii, care nu-l mai vrea pe Xi Jinping. Este aripa oamenilor de afaceri chinezi care nu ar vrea să-i bată pe cei din Hong Kong, ci să facă afaceri cu ei, sunt acei oameni care și-au făcut studiile în Europa sau în SUA și când s-au întors acasă plând de dor la geam. Sunt oamenii care vor schimbare în China. Nu se putea face schimbarea decât prin scuturarea din temelii a sistemului. Și, pentru că suntem în economii interconectate, a unei părți a mapamondului. Regimul autoritarist de la Washington întărea regimul autoritarist de la Beijing. Deci a fost nevoie ca Trump să plece. Regimul autoritarist din Moscova întărea regimul autoritarist de la Beijing. Deci Putin ca pleca.

Se desface carapacea. Se creează premisele pentru ca să se deschidă floarea chinezească. Chinezii nu sunt comuniști. Conducătorii lor sunt. Chinezii nu mai fac oțel în curtea casei, ca pe vremea lui Mao. Chinezii sunt școliți în Occident și aleargă pe internet.

Chinezii sunt inteligenți.

Nu credeți că China ar fi putut imprima o mișcare de asemenea anvergură mapamondului?

Înseamnă să subestimați China.

Coronavirusul este Navalnîi-ul tuturor regimurilor autoritare.

Vor pica unul câte unul.

Vestea bună este că coronavirusul are un scop bun. Ne aduce în dramă și lacrimi, ca să ne amintim să fim fraterni.

Nu mă credeți.

22.01.2021.

Au bon entendeur, salut! 🙂

P.S. Xi Jinping se luptă cu coronavirusul, exact așa cum se luptă Putin cu Navalnîi. Otrăvirea lui Navalnîi a arătat cât de puțină putere are Putin. Apariția coronavirusului arată cât de puțină putere are Xi Jinping.

În încheiere, totuși dacă nu mă credeți și nu mă credeți, haideți să facem pariuri. Că așa am făcut și la Biden și încă mai am Shiraz de Budurească.

Putin zboară în 2021.

Xi Jinping în 2022.

Vă întrebați ce a fost cu mișcările de stradă gilets jaunes și altele? Au antrenat algoritmii. Acum, în rețelele sociale, sunt Algoritmi ai Revoluției (citește cercetarea mea pe această temă publicată de una dintre cele mai prestigioase reviste științifice din Franța), creat prin interacțiunea cu cei care au construit mișcări de stradă peste tot. Prima în România, ca laborator. Ei vor face mai departe mișcări de stradă, în condiții mult mai grele. În primul rând, vor face mișcări de stradă în Rusia. Watch and learn. Mișcările de stradă se creează în rețelele sociale. Iar noi încă credem că sunt doar oameni acolo :))

P.S. Am avut dreptate cu ce am scris aici? Voi, cei care ați fugit pe MeWe și pe Signal, ați fost aduși înapoi de algoritmi? Eu dădusem un termen de trei luni, dar se pare că sunt mult mai eficienți.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca