Îl așteptăm pe Biden

Eu îl aștept păe Biden, cum îl așteptam pe Moș Crăciun. NU are nicio legătură cu vârsta, dar e timpul măcar în al 12-lea ceas, să ieșim din secolul XVIII.

O mare parte din SUA, așa cum s-a văzut la asaltul asupra Congresului, încă mai trăiește în secolul XVIII, mental, ar fi în stare să se joace iar de-a cow-boy-ii și indienii, în România, la fel, oamenii încă se cred daci, cred în tunele sub Bucegi și în imunitatea dobândită în lacurile din Austria.

E timpul, o dată pentru totdeauna, să se schimbe lucrurile.

Așa cum e timpul, odată pentru totdeauna, să trecem la la mașinile pe motorină și benzină, la mașinile electrice.

Este un proves similar. Cei care trăiesc în secolul XVIII poluează când deschid gura sau când scriu, exact cum fac mașinile pe motorină când pornesc la semafor. Și, tot ca în cazul mașinilor pe motorină, unii își dau seama cât de mare e poluarea, alții, nu. Alții fac jogging pe bulevardele pline cu mașini pe motorină, fără să știe că creșterea ritmului cardiac le umple mai rapid plămânii cu reziduurile din țeava de eșapament. Nu e problemă, există oameni care fac jogging cu masca pe figură, deci se poate mai rău.

Oricând e loc de mai multă prostie, niciodată nu a exista un concurent etern.

Poate Trump.

Revenind: va fi la fel de greu să renunțăm la conservatorim, pe cât este de greu să renunțăm la benzină și motorină.

Dar vom renunța, mama lor.

Dacă nu ieșea Biden președinte, lăsam totul baltă și mă duceam să mă angajez la o firmă a lui Elon Musk, ca să prind un loc la primele curse spre Marte, cum a prins Cărtărescu un loc în față la vaccin.

Înainte de etapa de vaccinare a poeților.

Deci, Biden, vino-ncoace.

La noi au fost repede-repede alegeri, crește autoritarismul pe fondul crizei coronavirusului, dar nimic nu este ireversibil.

Numai nivelul de educație este ireversibil. Și la noi mai sunt, încă mulți oameni inteligenți și creativi. Îi descopăr în fiecare an.

Deci pot să merg pe stradă și să-mi imaginez stații electrice în locul benzinăriilor actuale.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca