Putin va pica în 2021

Putin va pica în 2021

Așa cum am scris pe 19 aprilie, în articolul Cum va fi societatea DDC (de după coronavirus), citez:

”virusul va determina căderea regimului dictatorial chinez, va duce la căderea lui Putin, a lui Trump. O nouă restricție aplicată peste cele care există deja, pe termen lung, va face oala să explodeze. Întotdeauna, după frică urmează mânie. Ca să scape de frică, oamenii se vor mânia. Vor ieși în stradă și vor mătura tot în calea lor. Numai ca să scape de frică”.

Așa cum am scris pe 16 august, în articolul Cum va fi 2021, citez:

”Trump va fi schimbat pentru că a avut mereu o atitudine agresivă pe fondul crizei coronavirusului. Mare greșeală. Trebuia exact invers: empatie, grijă, pace. China pentru noi e ca o cutie cu conserve, nu vedem nimic în ea. Și pare beton. Așa cum și Putin părea beton. Motiv pentru care mulți români credeau că nu va pica Lukașenko: Putin nu va permite asta! Nimeni nu e beton în această perioadă. Deci China, așa cum o vedem noi, ca o cutie de conserve, se va virusa cu virusul libertății, după ce va pica Lukasenko, după ce va pica Putin…”

Așa cum am scris pe 19 august în articolul Trump, Putin și Xi Jinping vor pleca, citez:

”Așa cum am scris pe blog, va pica Putin. Revoluția din Belarus nu este instrumentată numai de Rusia, așa cum greșit scriu unii analiști din România. Nu știu dacă scriu greșit cu intenție sau fără intenție, nu asta este important acum. Revoluția din Belarus este instrumentată de acea aripă a CIA care vrea revenirea Democraților la putere în SUA. Lovește și în Putin și în Trump. Lovește în Putin pentru că-i distrage atenția înaintea alegerilor americane, deci se va implica mai puțin sau mai puțin profesionist și pentru că, bineînțeles, democrația la porțile Rusiei va duce inevitabil la democrație în Rusia. Adică la căderea lui. Facțiunea CIA care a produs Revoluția din Belarus este ajutată de o facțiune a FSB care vrea mai multe avantaje pentru economia rusă și pentru oligarhi (mulți dintre ei, cu legături cu FSB-ul) care-și văd afacerile secătuite de mulții ani de sancțiuni economice și de război continuu cu Occidentul pentru mize mărunte, care nu au adus Rusiei niciun avantaj economic (cum a fost alipirea Crimeii). Coronavirusul a secătuit și Rusia, așa cum a secătuit țările europene și SUA, iar facțiunea (foarte puternică) din FSB care are interese economice în Rusia, dar și în Europa, a decis să termine cu Putin. Din motive economice. Revoluția din Belarus lovește și în Trump pentru că îl obligă să se distanțeze de Putin și să facă corp comun cu NATO, deci ajutorul Rusiei la alegerile din noiembrie, la care spera, va fi mult mai slab, obligă Statele Unite să ia decizii de politică externă de sorginte Democrată care contravin doctrinei conservatoare a lui Trump, deci Democrații câștigă, Trump pierde”.

Așa cum am scris în 31 august, în articolul Despre marea putere a lui Putin, din care citez:

”Am citit foarte multe astfel de comentarii și postări pe Facebook: în Belarus se va întâmpla numai ce vrea Putin etc. Toate arată o nemăsurată încredere în puterea lui Putin, rezultat al propagandei intense pro-Putin din ultimii ani, din rețelele sociale.

Nemăsurată, adică neadevărată. Putin nu mai are puterea pe care o avea înainte. De fapt, el este în cel mai slab punct al carierei sale de când a preluat puterea. Dacă avea putere, în Belarus nu începea nicio Revoluție. Dacă avea putere, nu era otrăvit Navalnîi. Toate aceste momente îi arată slăbiciunea, arată că nu mai este dorit nici de mulți dintre apropiații săi. Care au putere.

Putin nu mai e nimic. Împăratul e gol. E un balon de săpun care plutește în atmosfera media și se mai încruntă din când în când. Și există trei tipuri de reacții: cei care se sperie sincer în fața balonului de săpun, cei care se sperie în fața balonului de săpun pentru că sunt agenți de influență ai Moscovei și cei care nu se sperie.

E simplu.

Cei din a doua categorie ar trebui să-și facă planuri de pensie 🙂

Iar cei din a treia categorie știu ce se întâmplă cu adevărat”.

Acum, în ianuarie, după arestarea lui Navalnîi, încep să-și dea seama și analiștii români că Putin va pica. Cam târziu, nu? 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca