Peste 15.000 de profesori au semnat Petitia prin care cer respectarea Legii 153/2017

Peste 15.000 de profesori au semnat Petitia prin care cer respectarea Legii 153/2017

Este o victorie importantă, este o victorie mare! De-a lungul parcursului său, Petiția a trecut prin multe obstacole, prin multe dificultăți, mulți au încercat să o blocheze, să o tergiverseze, să o atace din interior, dar voința profesorilor a mers mai departe!

Pe lângă cei 2.000 de profesori care au distribuit Petiția pe Facebook, în ultimele zile, s-au câțiva care mi-au fost aproape în cele 4-5 ore pe care le dedic zilnic petiției de când am lansat-o, din 20 decembrie și au făcut-o să explodeze mai departe, într-un efort prodigios. Cu ei voi merge mai departe și voi înființa un ONG, Asociația pentru Performanță în Educație, pentru că, pe lângă măriri salariale, este nevoie de profesori de calitate. Nu toți sunt și aceasta a fost una din concluziile triste ale incursiunii mele în breaslă. Nu toți sunt de calitate, dar tot noi, profesorii, putem lucra pentru profesionalizarea breslei, pentru ca profesorul să ajungă în societate acolo unde îi este locul. Și să ajungă cei care sunt cu adevărat profesori! Nu sunt toți! Este un moment de reflecție pentru breaslă, este un moment care trebuie să ducă la autosinceritate, asumare și perfecționare.

Mergem înainte! 🙂

Semnează și tu petiția!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca