Prim-ministrul a răspuns petiției prin care profesorii cer respectarea Legii 153/2017

Prim-ministrul a răspuns petiției prin care profesorii cer respectarea Legii 153/2017

Pe 31 decembrie am numărat toate localitățile din cele 1.000 de pagini ale petiției, cât avea atunci și i le-am trimis prim-ministrului, pentru ca petiția noastră să aibă mai multă greutate. I-am trimis mailul pe 1 ianuarie la 00.14, când artificiile bubuiau afară. Cu două ore înainte, Guvernul publicase în Monitorul Oficial OUG de înghețare a salariilor. Acesta este mailul pe care i l-am trimis prim-ministrului pe 1 ianuarie la ora 00.14 cu petiția și toate localitățile din care au votat profesorii (numărate bob cu bob).

Azi am primit răspuns. Deși petiția noastră este online, deci nu are niciun regim juridic, ea a fost luată clasificată ca o petiție care se încadrează în prevederile art 6^1 OG nr 7/2002 și trimisă spre informare și analiză Ministerului Educației și Ministerului Muncii. Un gest foarte frumos. Petiția noastră, al cărei traseu îl puteți găsi aici, a fost luată în serios. Puteau să o ignore, fiind o petiție online, dar nu au făcut asta. Au clasificat-o ca petiție și au trimis-o mai departe Ministerelor de Resort. Rămâne de văzut cum vor reacționa Ministerul Educației și Ministerul Muncii la petiția noastră trimisă de la cabinetul prim-ministrului. Mergem mai departe!

În cover, printscreen cu răspunsul venit de la Cabinetul Prim-ministrului.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca