Universul în care trăiesc anti-vacciniștii

Universul în care trăiesc anti-vacciniștii

Vă dați seama că noi vedem o salvare în apariția vaccinului, adică începem încet-încet să decompresăm. Ei văd în vaccin o nouă amenințare. Vă dați seama cât de strâmtă și dureroasă este cușca mentală în care trăiesc și în care văd numai amenințări? Se numește boala psihică.

Acestea sunt efectele bolii psihice, care orice boală care afectează orice alt organ, boala psihică macină organismul prin construirea unei amenințări continue, a unei stări continue de pericol și spaimă.

Fără sfârșit.

Orice se va întâmpla, va genera spaimă. Iar acesta este efectul, în primul rând, al spaimei inoculate zdravăn de autorități în primăvară, ca să țină oamenii în case. Așa cum scriam pe 29 martie, în acest articol, care a fost citit de peste 400.000 de oameni și a intrat în top 10 virale pe Facebook din prima zi de publicare, citez: Dacă sperii oamenii continuu, așa cum se întâmplă la noi, chiar și după ce ți-ai atins scopul, de a-i ține în casă, asta generează traume pe termen lung, precum și efecte sociale mai grave chiar decât pandemia în sine. Sănătatea creierului este la fel de importantă ca cea a oricărui organ al corpului nostru. Poate chiar cea mai importantă, că dacă creier nu e, nimic nu e.

Acum autoritățile care vor să stăvilească pandemia prin vaccinare se luptă cu monștri pe care i-au creat prin dozele elefantine de spaimă administrate în primăvara anului 2020. Acesta este efectul: foarte mulți oameni bolnavi. De ce sunt monștri? Pentru că presiunea și amenințarea pe care ei le resimt continuu, deși nu există, vor duce la radicalizare, la extremism și la violență. AUR s-a născut din coronavirus. Asaltul Congresului american a fost favorizat de coronavirus (așa s-a creat mișcarea Qanon). Viitorul este la violenței, pentru că autoritățile vaccinează, dar nu există niciun tip de răspuns la maladiile psihice create sau exacerbate de prea multele doze de spaimă.

Răspunsul ar trebui să fie: terapie, vindecare, sprijin. Nu există nimic din toate acestea.

Viitorul sună sălbatic.

Citiți și acest articol pe care l-am scris pe 12 mai sub titlul: Acest virus este mai mult decât poate suporta umanitatea. Citez integral articolul pentru că acum se întâmplă exact ceea ce scriam acum 10 luni:

Acest virus este mai mult decât poate suporta umanitatea.

Și am spus umanitatea, nu omenirea. Voi reveni asupra acestui termen.

Este mai mult decât poate suporta omenirea. Omenirea acum nu mai este ca omenirea de la finalul celor două Războaie Mondiale, călită în privațiuni și lupte, la propriu. Omenirea acum duce o viață ușoară, s-a blegit, tremură când aude că vine o ploaie mai puternică, plânge că s-a terminat Crăciunul…Această omenire nu este pregătită pentru ce va aduce virusul. Nu este pregătită pentru doi ani de luptă continuă, de stres și privațiuni continue. Această omenire ar vrea să creadă că nici nu mai există virusul după ce iese din carantină. Pentru că nu poate mai mult. Atât a putut. Două luni. Dacă îi spui că urmează doi ani, refuză să creadă. Se va revolta, ca și cum revolta poate distruge virusul.

Pentru că virusul va dura doi ani. Nu va mai fi un al doilea val, ci un prim val continuu. Al doilea val ar înseamna că primul val a trecut complet, dar asta nu se va întâmpla din două motive: coronavirusul rămâne mult timp în organism și poate fi dat mai departe, fără să existe simptome și este extrem, extrem de contagios. Deci la finalul lui august, când va scădea curba în România, dacă va scădea, cineva se va întâlni cu altcineva și îi va da din nou virusul. Și persoana aceea locuiește cu iubita, două persoane. Dacă stă cu părinții, că la noi familia e importantă, trei. Și zbang, a reînceput. Purtarea măștii are un rol important, dar virusul se ia foarte mult și de pe suprafețe.

Va fi un carusel fără sfârșit. S-a spus că numărul de morți îl va depăși pe cel din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și e normal, pentru că a început al Treilea Război Mondial. Nu știu dacă v-ați dat seama. Deci cum a apărut virusul, în decembrie, într-o piață de animale din Wuhan? Atleți francezi l-au luat de la o competiție militară din Wuhan încă din octombrie anul trecut (scriu ziarele italiene). Octombrie anul trecut (scriu ziarele franceze)….De la pangolin? Sigur că da, că la competițiile militare mișună pangolini. În Italia primele pneumonii cu cauze neidentificate au apărut în noiembrie. În Italia e crescătorie de pangolini. Care, ca al treilea gen, pot deveni lilieci.

Este al Treilea Război Mondial, cu un virus cu gene de HIV, care se tratează cu retrovirale. Așa sunt virușii naturali, de la animale, se întâlnesc între ei și mai socializează, se întâlnește un coronavirus, cu un HIV, petrec ceva timp împreună și fac copii. Lăsând xenofobia deoparte.

Va distruge umanitatea. Ne va face mai răi, dragilor. Ne va apropia de animale și nu de cele bune. Acum am stat în case strângând din dinți, ca să nu moară oamenii în vârstă. Dacă vom fi iar duși în case, cum vom reacționa? Ați văzut cum a reacționat Suedia? Au murit peste 3.000 de oameni în vârstă. Și Suedia a spus: ne cerem scuze că nu am putut să protejăm suficient oamenii în vârstă. Și-au cerut scuze. Și gata. Merg înainte.

Vă dați seama ce înseamnă asta? Virusul ne va strânge de gât, ne va face inumani. Am stat două luni în case. Apoi va trebui să mai stăm două luni. Ce vom face, cum vom reacționa? Ne-am retras în case, în peșteri, ca în preistorie, în fața unui pericol pe care nu-l înțelegem. Atunci nu era mare diferență între om și animale. Nu știu dacă observați, dar ne întoarcem acolo. Regresăm. Spre stadiul de animal și nu e vorba de vreo pisică cheală sau un pudel scump. Este vorba de animalul sălbatic care se naște terorizat mereu de frică, terorizat mereu de frică.

Al Treilea Război Mondial întoarce oamenii la animale sălbatice. 12.05.2020”.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca