Sunt profesor, nu mă vaccinez

Sunt profesor, nu mă vaccinez

Profesorul ar trebui să fie un om de știință, nu? Sau cu pregătire științifică sau cu apetență pentru știință.

Chiar dacă înveți copii să facă bastonașe, îi înveți un limbaj, o știință.

Cum ar fi să le spui copiilor că bastonașele au fost inventate de Bill Gates sau de Oculta Mondială, ca să-ți bage în cap un alfabet pe care îl vei folosit toată viața? Și te vor controla prin el. Ar fi ciudat, nu?

Profesorul ar trebui să fie o persoană echilibrată psihic. Pentru că orice dezechilibru se transmite celui pe care ar trebui să-l formeze. Celui din bancă. Pentru un profesor igiena mentală ar trebui să fie la fel de importantă ca igiena psihică.

Un profesor care suferă de anxietate sau depresie poate produce traume celor pe care ar trebui să-i formeze. Și să-i învețe. Deci ar trebui să fie sănătos mintal.

Ce să-i învețe?

Să fie oameni echilibrați, sănătoși la cap, deschiși spre nou, preocupați de evoluție, atrași de știință etc.

Pentru că profesorul este un model.

Eu mă vaccinez. M-am înscris azi. Și aș vrea să mă vaccinez cât mai repede.

Și mi-ar fi rușine, ca profesor, să fiu un altfel de model în societate.

P.S. Pe lângă asta, e penibil, ca adult, să-ți fie frică de injecție.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca