Urări pentru 2021

Îmi doresc ca oamenii să se maturizeze. Să nu el mai fie frică de vaccin.

Să își dea seama că animalele nu înlocuiesc oamenii.

Iar rețelele sociale alimentează anxietatea, nu o tratează.

Mi-aș mai dori ca oamenii să învețe lecția din 2020.

Care era că nu aparența contează, ci ca celălalt să fie lângă tine când iraționalul și raționalul își dau mâna pentru a alimenta distanțe.

2020 ne-a arătat cât de ușor se pierd anii, deci nu mai pierde nimic de acum.

Mi-aș mai dori ca oamenii să meargă înainte. Spre Marte, spre digital, spre mâine, nu spre înapoi, spre curte, spre garduri, spre Dacia 1300, mașina extraordinară, fantastică, minunată. Era o rablă. Să gândim electric.

Îmi amintesc că într-o vreme, lumea râdea de copiii care erau botezați cu numele Televizor. În 2020 lumea l-a adorat pe Jador. Sper ca în 2021, lumea să -l adore pe Ion. Iar în 2022 să-l iubească pe Ion, că ador e o reacție pe Facebook.

Mai sper ca în 2021 să ieșim din sărăcie. Cea sufletească. În acest moment, lumea bea până la epuizare. Pentru că sărăcia sufletească se gonește temporar numai cu uitare. Mi-aș dori ca în 2021 să ne îmbogățim sufletește. Banii nu aduc fericirea. Fericirea aduce bani. Dar ce aduce fericirea? Nimeni nu știe pentru că toată lumea caută rețeta în rețelele sociale. Și nu e acolo.

Rețeta e dacă privești în sus. Și-l vezi acolo pe celălalt. Dacă celălalt, cel pe care-l iubești, îți este superior, acolo este fericirea. El te va trage în sus. Și asta se aplică și în plan personal, în relația cu omul de lângă tine și în plan spiritual, că dacă te crezi singur în univers, ești la fel de inteligent ca un gândac de bucătărie. El măcar își dă seama că nu e singur când se aprinde lumina.

La mulți ani.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca