Guvernarea asistată social

S-a tot spus că pensionarii, că bugetarii se poartă ca niște asistați social…

Fals.

Guvernarea se poartă așa.

Guvernul mijește acum ochii, ca o pensionară fără speranță și spune cu glas rugător: vă rugăm, înțelegeți-ne, nu mai avem bani. Nu mai avem bani în 2021 și trebuie să înghețăm salariile. Haideți, înțelegeți-ne, asistați-ne social.

Zmeii din campania electorală s-au transformat în pensioanre neputincioase cu batic (că există și pensionare foarte putincioase cu batic) și gem pe la ușă.

Haideți, vă rugăm, nu mai avem bani…

Nu e treaba noastră să vă asistăm social. În al doilea rând, luați mai multe femei în guvern, să vă șteargă lacrimile și să vă țină locul când gemeți.

În al treilea rând, e treaba voastră să găsiți resurse ca să respectați legile în vigoare!

Nu e treaba noastră să zicem: of, of, of, Klaus, micuțule, ai fost peste măsură de speriat în primăvară și ne-ai ținut închiși în case cel mai mult din Europa, pentru 300 de cazuri pe zi, până când am sărăcit total. Of, of, Klaus, nu-i nimic, te înțelegem și băieții mari se mai sperie. Te înțelegem și acum strângem cureaua pentru că ai murit de frică. În fața bolii ori ești prudent, ori ești prost.

Ai fost prudent, Klaus, acum scoate banii.

Noi nu strângem cureaua pentru că ți-a fost frică. Ți-e frică, du-te la mama, nu lua măsuri care să sărăcesc.

Câțule, ești marele ministru de finanțe, super-eroul. Găsește soluții. Resurse bugetare. Nu vin 80 de miliarde de euro de la UE pentru investiții? Nu așa ați zis? Păi dacă vin acei bani, luați de la investiții și puneți la salarii. Că la investiții vin bani de la UE.

Sau ne-ați mințit și cu asta?

Saui ne-ați mințit atât de rău, încât și eu, un om care nu a iești niciodată în stradă, voi ieși?

Există o limită.

Puneți femei în guvern, că ele sunt mai curajoase în fața pericolului, nu vă mai purtați ca niște copii din spatele blocului, care fumează pe ascuns, adică dau ordonanțe de înghețare a salariilor în seara de Revelion și gestionați țara. Pentru asta ne-ați cerut votul. Gestionați-o. Să știți că nu vă controlăm dooar prin vot, la 4 ani. Ieșim în stradă, blocăm intersecții, cum au făcut gilets jaunes în Franța.

Și nu ne puteți opri: nici cu gradații din presă, îi știu pe toți, cu nimic. Veți da doar putere partidelor extremiste, că AUR a crescut pe greșelile voastre.

Faceți ce trebuie, respectați legea. Sau România va ajunge la extreme.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca