Cum să reacționezi după ce Guvernul a înghețat salariile la ora 22 în seara de Revelion?

Șocant, dar adevărat. Ordonanța de Urgență care prevedere înghețarea salariilor bugetarilor s-a publicat în Monitorul Oficial, în seara de Revelion, la ora 22.

Noaptea, ca hoții.

În ziua și la ora la care românii sunt cel mai puțin atenți, în seara de Revelion.

Așa acționează guvernanții noștri onești. Și curajoși.

Cum putem să le răspundem?

Simplu: trimite-i un mail prim-ministrului, la adresa pm@gov.ro (adresa de mail este publica pe site-ul guvernului) și spune-i ce părere ai despre gestul său.

Sigur, politicos și legal.

Dar poți să-i spui. Într-o democrație dialogul între guvernanți și guvernați este permament. Și, întrucât ei muncesc în seara de Revelion, la ora 22, înțelegem că au o orientare specială spre rezolvarea problemelor noastre.

Zic să le comunicăm. pm@gov.ro

Eu i-am trimis deja un mail prin care i-am comunicat ca 5.717 profesori au semnat o petitie prin care cer doar atat, profesoral: respectarea legii.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca