Peste 4.000 de profesori au semnat petiția prin care cer respectarea Legii Salarizării!

În ciuda eforturilor disperate ale site-ului pro-guvernamental portalinvatamant.ro de a o cenzura petiția prin care profesorii cer respectarea legii și acordarea majorărilor salariale care li se cuvin (a sters-o si a blocat initiatorul din grupul de FB pe care îl gestionează), respectiva petiție a strâns peste 4.000 de semnături în 24 de ore, iar profesorii semnează în continuare.

Vocea lor se va face auzită?

Cu siguranță, da.

Profesorii au fost categoria profesională cea mai abuzată după 1990. Pentru că mereu au fost cuminți, pentru că mereu au tăcut. Alții au ieșit în stradă, au fost gălăgioși și….au primit majorările salariale cerute.

Iar profesorii au rămas mereu la urmă, au fost mereu amânați. Așa se face că acum un profesor cu 20 de ani vechime câștigă 3.300 de lei, adică mai puțin decât un agent de circulație sau un vânzător la Kaufland, cu 5 ani vechime.

La asta s-a ajuns.

Și deși situația este sub orice critică, profesorii din România sunt plătiți mai prost chiar decât profesorii din Bulgaria (!!!) guvernanții continuă să amâne…. acordarea unor drepturi consfințite prin lege! Deși legea prevedea o creștere salarială de la 1 septembrie 2019, ea a fost amânată pentru 2020. Acum, s-a anunțat că nu va acordată nici în 2020. Adică a fost amânată pentru 2021.

Cui să dai această creștere? Unor oameni cuminți și cu bun simț, educați, care se poartă frumos și nu protestează? Într-o Românie în care domină șmecheria, falsificarea diplomelor și impostura?

Atunci scoateți cu totul din nomenclator profesia de profesor! Învățați oamenii cum să se poarte pe stradă și reinstaurați legea junglei. Deja aproape e reinstaurată.

Sau puneți profesorii acolo unde le este locul. Acolo unde este nevoie vitală de ei: în fruntea societății, pentru a o reînsănătoși. Iar acum profesorii nu mai așteaptă ca voi, guvernanții să aveți bun simț. Nu mai așteaptă ca voi, guvernanții să respectați legea. Profesorii vă cer asta!

Respectați legea! Noi acum ne strângem și semnăm această petiție! Apoi, dacă tot nu veți respecta legea, vom trece și la alte acțiuni.

Nu ne puteți opri. Nu ne puteți cenzura. Ați uitat că ați trecut pe la școală, ați uitat ce ați învățat acolo, dar noi suntem aici ca să vă reamintim.

În Franța, un profesor are același salariu ca un medic. Aceasta e normalitatea. 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca