PETITIE: Cerem respectarea Legii 153/2017

Aceasta nu este o postare politică.

Ne cerem doar drepturile legale, cerem respectarea Legii!

Cerem reconsiderea statutului profesorului în societate. În acest moment, un profesor cu vechime de peste 20 de ani este plătit la nivelul unui vânzător la Kaufland, cu vechime de 5 ani. Mai puțin decât un agent de circulație. Cu 75% mai puțin decât un medic.

Deși profesorii formează și medicii și politicienii și polițiștii.

Dar, pentru că profesorii sunt mereu cuminți și nu-și cer drepturile, sunt lăsați mereu la final. Majorarea salarială ar fi trebuit să aibă loc la 1 septembrie, dar a fost amânată pentru 2021. Înainte de Crăciun, Florin Cîțu, pe atunci Ministru de Finanțe spunea că au fost alocați în buget banii pentru majorările din 2020. După Crăciun, Florin Cîțu, prim-ministru, spune că majorările au fost amânate pentru 2022.

De ce?

Pentru că noi tăcem.

Deci ei fac ce vor, adică ce le este lor mai bine. Cei din industria HORECA au ieșit în stradă și au primit ce au dorit, medicii au plecat din țară și li s-au dublat salariile. Profesorii…..

Profesorii nu spun nimic și atunci li se iau banii care li se cuvin.

Noi nu cerem altceva decât respectarea legii! Atât. Legea 153/2017. Și nu mai tăcem!

Semnează și tu petiția prin care cerem respectarea legii și majorarea salariilor profesorilor în 2020. 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca