Ce ne arată modul în care a început vaccinarea în România

Arată că autorităților le e frică de vaccin. În Cehia primele persoane vaccinate au fost o veterană din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 90 de ani și prim-ministrul. La noi, prima persoană vaccinată a fost o tânără de 26 de ani. Și niciun oficial guvernamental.

Mesajul este: am ales o persoană mai tânără pentru vaccinare, că dacă vaccinăm vreun bătrân și ne moare în direct la tv, se duce de râpă toată campania. Și nu mă vaccinez nici eu, niciun alt membru al guvernului, că cine știe ce pățim. Mai așteptăm să vedem ce pățesc ăștia care s-au vaccinat primii și apoi mai vedem.

Acesta e mesajul.

Și mai e unul. S-a vaccinat o persoană de 26 de ani, ca să încurajeze tinerii să se vaccineze. În continuare, în România, ei sunt văzuți ca răspândaci, după cum i-a caracterizat fostul premier Orban, deși în toate celelalte țări europene vor fi vaccinate mai întâi, adică până în aprilie, persoanele care au peste 65 de ani (la noi sunt peste 3 milioane). Normal ar fi fost ca prima persoană vaccinată și prezentată la tv să fie una în vârstă, ca să încurajezi oamenii în vârstă să se vaccineze, că ei sunt în principala grupă de risc. Chiar dacă vin răspândacii peste ei, dacă sunt vaccinați, nu mai pățesc nimic. Nu?

Deci, de ce, în România, prima persoană vaccinată în direct la tv a fost una foarte tânără și de ce nu s-a vaccinat niciun membru al guvernului?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca