Noua tulpină, despre care se spunea că afectează copiii, nu există

Acum o săptămână, Marea Britanie anunța că a apărut o nouă tulpină, a doua, în Africa de Sud și a ajuns deja pe teritoriu britanic.

Ieri, Africa de Sud a anunțat că nu-i adevărat. Că nu a apărut nicio tulpină. Citește aici.

Despre această a doua tulpină se spunea că afectează copiii, nu despre prima. Deci această tulpină care, cică, afecta copiii, nu există.

Atunci când se vorbește despre nimic, iar acel nimic poate stârni panică, asistăm, clar, la război informațional.

Așa cum am scris aici.

Eu zic ca de acum încolo să înlocuim cuvântul tulpină cu monolit. Ca să înțelegem mai bine cum decurg lucrurile.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca