Tulpini versus virus

Așa s-ar putea numi filmul, dacă ceea ce se întâmplă acum s-a ecraniza.

Mai întâi a apărut o tulpină nouă în Marea Britanie. Pe 18 decembrie, adică acum o săptămână, a fost anunțată alta nouă, în Africa de Sud (și a ajuns deja în UK). Ieri a fost anunțată o nouă tulpină, în Nigeria, țară cu 200 de milioane de locuitori.

Deci au apărut trei tipuri de vaccin, pac, pac, pac. Cele Trei Vaccinuri care au Speriat Vestul.

Apoi au apărut Trei Noi Tulpini: pac, pic, poc. Cele Trei Tulpini care ar trebui să sperie cele Trei Vaccinuri. Care sunt cinci, dacă le punem la socoteală și pe cele rusești și chinezești.

Mai apar Două Tulpini?

E interesant că ni se spune numai care este relația între aceste tulpini și vaccinul Pfizer. Nu știm nimic despre relația dintre aceste tulpini și vaccinul chinezesc. Sau rusesc. Asta înseamnă că UE nu comunică/colaborează cu China și Rusia în această chestiune.

Eu am o singură întrebare: nu s-a încheiat războiul?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca