Dacă nu se va termina niciodată?

A apărut o nouă mutație în Marea Britanie. Un virus mult mai contagios, despre care Bloomberg scrie că generează cazuri mai grave, cu mai mulți morți. 

Apoi a apărut o nouă mutație în Africa de Sud, mutație care a ajuns deja în Marea Britanie, mutație despre care experți citați de ziarul Telegraph spun că face inutili anticorpii generați până acum de cei care au avut boala. Deci cei care s-au infectat și au anticorpi sunt vulnerabili din nou în fața acestei variante a virusului.

Dacă nu se va termina niciodată cu coronavirusul?

Recitiți acest articol scris pe 14 decembrie.

Și acesta scrie pe 14 iunie.

Ești pregătit pentru o astfel de realitate?

Update: OMS a confirmat pe 11 noiembrie ceea ce scriam in acest articol, in data de 25 decembrie.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca