Digitalizarea României ar trebui să se facă prin uniune națională

Ce vreau să spun cu asta?

Că nu ar trebui făcută de un partid sau de două partide. De ce? Niciun partid din România nu are suficienți specialiști în domeniu. De aceea, ar trebui cooptați specialiști de la toate partidele, plus specialiști independenți.

Este un subiect de interes național.

Îl transcende pe cel partinic.

Și trebuie abordat ca atare.

Mai ales într-o țară în a cărei capitală cardurile de călătorie cu autobuzul se cumpără de la ghișeu, notele se pun cu pixul în catalog, iar oamenii încă merg pe stradă cu bani, în buzunare.

Digitalizarea României este un obiectiv strategic care trebuie realizat prin unirea tuturor forțelor, politice și apolitice.

Un link util.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca