Viața simplă

Pentru unii oameni viața e simplă.

1+1 = 2. Pâine cu unt. Acasă și televizor. Terapie cu Insta sau TikTok.

Pentru ei viața e simplă.

Pentru ei.

Dar viața nu e cum o văd ei.

Viața e complicată. Și e construită de oameni care nu fac terapie pe Insta și TikTok, nu vin acasă și se așază la televizor.

Ei fac ceea ce vedem noi la televizor.

Uneori, ceea ce fac ei e prea complicat pentru noi și atunci respingem. Închidem și schimbăm programul.

Dacă faceți parte din această categorie, nu mai citiți.

Mergeți unde e mai ușor.

Acum, pentru cei rămași:

În UK a apărut o nouă tulpină a coronavirusului, mai contagioasă.

UK, care a fugit din UE.

UK, țară cu politică pro-Trump. Rămasă fără Trump, acum. Foarte ciudată poziția Marii Britanii acum. Și fragilă. Încotro cu Biden la putere? Niciunde 🙂 Trump sufla în pânze, i-a și încurajat pe britanici spre Brexit. Acum nu mai suflă nimeni.

Ba da, suflă cineva. Din direcția opusă. Și, pentru că Marea Britanie a ajuns o barcă cu pânze, după ce a plecat din portul UE, este împinsă de colo-colo.

O nouă tulpină. UE închide zborurile dinspre Marea Britanie. Brexit viral.

Ca să înțelegem mai bine, Marea Britanie este un fel de PNTCD. A plecat din CDR, care era UE, acum se va fărâmița. Scoția se va rupe, Irlanda de Nord, la fel (vor veni înapoi în UE). Cu cât sărăcește mai mult Marea Britanie, cu atât se fărâmițează mai repede. Va rămâne Anglia. PNTCD. Germania va crește, să zicem, PNL, Franța la fel, să zicem PSD, Anglia va rămâne cu sediul, Palatul Reginei, cum a rămas PNTCD cu sediul de la Rosetti.

Vremea când britanicii plecau cu corăbiile a trecut. Acum e vremea când corăbiile acostează. E furtună pe mare pentru cei care pleacă singuri.

E furtună la Londra. Și știți unde se simte? La cel mai mare dușman, la Kremlin. Când bate vântul la Londra, cineva se înfioară la Kremlin.

Rusia e singură. Ori vine spre UE, ori se va baza numai pe pânze.

Iar vântul suflă, încă, din China.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca