Noua tulpină a virusului vizează în special tinerii

Nu se știu prea multe despre noua mutație a virusului, pentru că nu s-au făcut multe studii. Nu se știe, de exemplu, dacă este mai agresiv sau nu, dar vom afla în curând. Ceea ce se știa era că este mult mai contagios, pentru că mutațiile, 23 la număr, vizează proteina Spike, responsabilă pentru aderența la mucoasa umană și ce s-a aflat în ultimele ore, este că vizează în special tinerii. Profesorul Didier Pittet a anunțat în urmă cu 4 ore la cea mai importantă televiziune de știri din Franța, BFMTV, că virusul vizează în special, citez, partea tânără a populației, mai ales cei în jurul vârstei de 40 de ani. De notat că în Franța, unde oamenii mor la 90-100 de ani, ești considerat și numit tânăr la 40 de ani, așa cum spune profesorul Pittet. La noi, unde vârsta se măsoară, în continuare, după capacitatea de a munci la câmp, ești cam bătrân la 40 de ani, că sufli greu când încarci carul cu fân.

Urmează și rezultatele altor studii. Este fals că această variantă nu este mai periculoasă decât celelalte. Acum se bănuiește că nu e mai periculoasă, pentru că se știe că a vizat doar proteina Spike, dar studiile sunt în desfășurare. Așa cum a spus biologul Laurent Kbaier de la laboratorul Bioesterel la aceeași televiziune: “On ne sait pas car il n’y a pas de données là-dessus“. Am lăsat varianta originală 🙂 Vom afla mai multe informații în zilele care urmează.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca