E posibil să intrăm în lockdown după Crăciun

S-ar putea să nu am dreptate, dar premisele arată așa:

În UK a apărut o nouă formă a coronavirusului, o mutație, cu 70% mai contagioasă decât cele de până acum. Mulți români din Anglia se vor întoarce de Sărbători acasă.

Italia intră în lockdown de pe 21 decembrie.

Austria intră în lockdown de pe 26 decembrie.

Sper să nu am dreptate.

Cifrele de acum nu reflectă realitatea din teren. Adică reflectă realitatea, care este că românii nu se mai testează PCR, ci cu alte teste sau deloc, când au forme ușoare de coronavirus. De aceea mor foarte mulți oameni la spital: pentru că oamenii se prezintă în ultima clipă.

Update: Londra și o parte din UK intră în lockdown

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca