De ce se spune că e bătaie pe ciolan

Pentru că, în mod normal, ministerele ar trebui să fie împărțite în funcție de competențe. Este un om foarte competent la USR pe domeniul respectiv? Dăm ministerul la USR. Este un om foarte competent pe domeniul respectiv la PNL? Dăm ministerul acolo.

La noi nu se întâmplă asta. Deși, acesta este modul corect în care s-ar pune în practică voturile alegătorilor. Care au votat pentru o guvernare competentă, adică pentru o viață mai bună.

Ce se întâmplă în realitate? Ministerele sunt împărțite în funcție de putere. Eu iau ministerul cutare, pentru că prin el o să am putere, ție îți dau ministerul cutare, că e mai slab și o să ai mai puțină putere. După ce au petrecut campania electorală în genunchi pentru voturi, politicienii s-au urcat în scaune și s-au pus la masă. Pentru ei, nu pentru cei care i-au votat. Că ce sunt voturile în România, decât un permis în alb, pentru o viață mai bună. A politicienilor.

Faptul că nu s-au împărțit ministerele în funcție de competențe este dovedit și de faptul că Ministerul Digitalizării nu are încă ministru. Nu se știe cine va fi. S-a dat, așa, la împărțeală, nici nu există om pentru el. Găsim noi. Bine că am găsit cine să mănânce felurile principale.

Deși Ministerul Digitalizării e felul principal. Dar cei care s-au pus la masă mănâncă ca în 1989.

În încheiere: bătălia pentru ciolan s-a încheia dacă politicienii ar trăi numai din salarii. Atunci am avea și noi loc la masă. Iar mâncarea ar fi sănătoasă. Că prea mult ciolan te transformă în porc.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca