Semnificațiile victoriei lui Cîțu

Este o victorie a democrației în fața tendințelor autoritariste ale președintelui.

Este o victorie a americanilor în fața germanilor (așa cum am scris aici).

Este bine 🙂

Este clar că a câștigat Orban, de aceea am spus că a câștigat democrația.

Alte câteva considerații la cald:

Voiculescu a fost pus la Sănătate pentru a fi sacrificat total. Așa cum s-a întâmplat și cu ministrul Costache, dacă-l mai țineți minte. I s-a dat o trambulină mare ca să se ducă zdravăn la fund.

PSD a intrat într-un con de umbră, pentru că a creat AUR și, în aceste momente, par să existe puține șanse să mai iasă de acolo. A mers înapoi în timp, în timp ce toată lumea mergea înainte.

Per total, democrația a câștigat în România și acesta e un lucru bun. Într-un moment în care România e înconjurată de regimuri autoritariste (Ungaria, Polonia), Statele Unite păstrează o oază de democrație. Pentru Deveselu.

Salvați.

P.S. Numirea lui Cîțu mai are o semnificație: vine criza, avem nevoie de un bun ministru de Finanțe. Iar Cîțu este unul dintre cei mai buni miniștri de Finanțe ai României post-decembriste.

P.S. Victoria lui Orban înseamnă că Iohannis se fragilizează.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca