Ce alt AUR ne mai așteaptă

Ne mai așteaptă un AUR și, pentru că poate nu se vede nici acesta, vi-l arăt eu:

este vorba de Cumpănașu, care s-a refugiat pe TikTok, s-a transformat într-un fel de avocat al elevilor, vocal, nu faptic, iar publicul său, destul de credul, care nu face diferența dintre adevăr și minciună, crește foarte mult, are zeci de mii de aprecieri la fiecare postare. Și nu este o strategie rea. Elevii de azi, care îl adoră pe TikTok, sunt votanții de peste 4 ani. Are un succes enorm, cu o strategie populistă foarte apropiată de cea a AUR, dar destinată elevilor (nu-l cred toți, dar foarte mulți îl cred – peste 60.000 de aprecieri la o postare). Să nu vă mirați când va candida la președinție peste 4 ani, cu votanții pe care și-i construiește acum pe TikTok. Să nu vă mirați, așa cum v-ați mirat când a apărut AUR.

Contul nu este cu numele său, ci se numește profu.online. Elevii de azi, votanții de mâine. Fiți atenți la ce va ieși din pivnița TikTok (adică zonă necunoscută de către decidenți)

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca