Haideți să spunem iar și iar, adevărul

NU va rezolva vaccinul problema coronavirusului. Nu se va termina. Eficiența vaccinului este de trei luni. După trei luni va trebui să te vaccinezi din nou.

Virusul suferă mutații. Deja în Anglia s-a descoperit o nouă variantă a coronavirusului, care a îmbolnăvit 1.000 de persoane și se răspândește mai repede decât varianta veche, ca să o numim așa.

Toate studiile arată că dacă te îmbolnăvești, ai 20% să nu te reinfectezi, deci imunizarea prin îmbolnăvire este o speranță slabă. Oamenii se reinfectează.

Să crezi că se va termina tot după vaccin, înseamnă să crezi, așa cum credeam în primăvară, că nu va mai fi al doilea val în toamnă (iar eu am crezut asta, recunosc, l-am crezut pe Didier Raoult).

Virusul va sta cu noi mult de tot. Mai mult decât putem accepta mental. Și atunci toți ne legăm speranțele de vaccin. Copilărește.

Că nu se va termina.

Citește și ce scriam în aprilie, despre lumea în care vom trăi. Se întâmplă exact ce am scris acum 8 luni

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca