Deși pare ciudat, unirea României cu Republica Moldova a făcut mereu parte din planurile Rusiei

De ce?

Pentru că unirea României cu Republica Moldova deschide calea pretențiilor Ungariei pentru Transilvania.

Sau măcar pentru Harghita și Covasna. Spre constituirea unei regiuni autome Moldova – Republica Moldova…

Fărămițarea statelor, de la Ungaria spre Est, fragilizează Uniunea Europeană.

Care este, practic, o federație de state.

O filosofie a statelor, în funcție de granițe, vulnerabilizează UE, care a gândit mereu spații libere, de circulație liberă, între  statele membre, indiferent de granițe.

Rusia marșează puternic, în aceste momente de slăbiciune economică, pe fondul crizei coronavirusului, pentru vulnerabilizarea UE, prin recursul la filosofia granițelor.

Vrea să refacă Uniunea Sovietică, prin recuperarea fostelor țări comuniste, Ungaria, Polonia. Și România. Va reuși oare?

UE încearcă să lupte, să nu lase Rusia lui Putin să recupereze ceea ce a pierdut în 1989. Va reuși oare?

Va reuși dacă oamenii cu educație precară vor renunța la mitologia istorică învățată în școli pe vremea lui Ceaușescu.

Cine va câștiga? Tu decizi

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca