România se radicalizează

De o parte, Iohannis vrea să pună conducere militară la guvern și se radicalizează alături de radicalii de la USR, iar pe de cealaltă parte, PSD inventează AUR și începe să se lupte peremist prin reinventarea lui Vadim.

Cine are de pierdut?

În primul rând, noi.

La noi în țară nu va avea loc o luptă politică, ci o luptă a furcilor.

Și va fi exact ca atunci când nimerești într-o bătaie cu lanțuri și pietre între două clanuri. Iar polițiștii stau deoparte ascunși în Loganuri.

România va fi din ce în ce mai greu de guvernat. Iar asta va deschide calea forțelor care nu vor binele României, mai ales în contextul crizei din Estul Europei dirijată de Ungaria și Polonia. Polonia conservatoare, un fel de Polonie de AUR, Ungaria conservatoare, un fel de Ungarie de AUR.

România mai era o oază pro-UE. Se dorește ștergerea ei.

Prin crearea unor conflicte interne. Care ar putea avea ca efect inclusiv desprinderea unor bucăți din România, în timp ce visăm la lipirea cu foste provincii românești.

Conflictele interioare slăbesc. Și, exact așa cum un animal sălbatic slăbit de boli este țintă clară pentru prădători, cam așa va fi și România.

Vina este a lui Iohannis, pentru că a guvernat agresiv, nu colaborativ. A guvernat ca Trump.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca