AUR este USR-ul PSD-ului

AUR este creația lui Vasile Dâncu, acesta este aportul pe care l-a adus când a fost cooptat în conducerea partidului. Și promisiunea ținută: să se termine odată cu voturile Diasporei anti-PSD.

Mulți români care trăiesc în România au o viziune idilică despre Diaspora. Par niște supraoameni care trăiesc în țări civilizate. În fapt, cei mai mulți sunt oameni simpli, care au fugit din România și fac munci mai mult sau mai puțin calificate în alte țări. Sunt tot din bazinul de votanți PSD. Numai că ei pun situația în care se află România pe seama PSD-ului și a comunismului, deci un partid care să-i atragă trebuia să fie de Dreapta și să nu se numească PSD. AUR este varianta talibană, de Dreapta a PSD-ului: este conservator, exact ca nucleur dur al PSD-ul, taliban religios exact ca nucleul dur al PSD-ului, naționalist, exact ca nucleul PSD-ului…etc. Deși în esență, aceste trăsături nu sunt de Stânga, PSD-ul le are, ceea ce arată, încă o dată, struțo-cămila care trăiește în acest partid: este un partid de Stânga cu puternice influențe conservatoare de Dreapta: care acum au răbufnit în AUR.

USR-ul a adus tinerii și corporatiștii alături de partidul istoric, deci îmbătrânit, PNL. AUR aduce diaspora alături de PSD. Un lucru pe care PSD și l-a dorit demult și l-a realizat acum.

PNL a câștigat foarte mult la aceste alegeri. A pus căpăstrul pe USR, ca să folosesc o expresie populară. USR nu se lăsa călărită deloc, era un bidiviu nărăvaș. Acum a fost pusă la punct, la 15%, i s-a arătat că singura șansă este să mănânce din mâna stăpânului, adică să participe la guvernare, ceea ce a refuzat cu obstinație și rebeliune până acum. USR a fost domesticită. Și va participa la guvernare. Propunere pe care a făcut-o Dacian Cioloș care, să nu uităm, este omul adus de Iohannis de la Bruxelles ca să fie premier la București, omul care a creat PLUS, care a fuzionat cu USR. Cioloș este injecția lui Iohannis în USR. Calul a fost injectat bine, a fost domesticit, dresat, deci va fi călărit. Adică folosit pentru tracțiune. Și va muri. Pentru că USRPLUS a câștiga electorat până acum, dintr-un singur motiv: pentru că nu a făcut nimic. După ce va intra la guvernare, adică în sistemul politic de putere românesc, se va păta zdravăn. Și va muri, ca partid care și-a făcut din a fi nepătat, principalul slogan.

Nu ai cum să nu te pătezi în contact cu structurile de la putere. Ați văzut ce frumos s-a pătat Arafat? Ați văzut că acum apare la Digi24, nu mai apare la Antena3? S-a pătat. E prizonier. Și acum fac ce vor cu el, îl plimbă în lanț și îl arată unde vor ei. Așa se va întâmpla și cu USRPLUS.

La aceste alegeri există doi mari câștigători: PSD și PNL.

Schimbarea în politică o vor prinde copiii voștri, dragi cetățeni români care aveți acum 20 de ani.

Nimeni nu lasă ciolanul. E prea bun la gust și nu ar avea ce mânca, altceva.

 

Update a doua zi: Iulian Fota spune că AUR este un proiect conceput în laboratoare românești, „din țară și din străinătate, dar românești!” Adica exact ce am scris eu pe blog cu 24 de ore mai devreme. AUR este Vatra Romaneasca redivivus si vine de la Cluj. Dintr-un cuib

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca