Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie
  1. Îți doresc să nu mai fie un titlul de glorie că oamenii sunt descurcăreți și șmecherași. Pentru că acesta este un semn că statul nu se ocupă de viitorul lor și atunci…fiecare pentru el. Este un semn de junglă. Îți doresc să fii o Românie în care titlurile de glorie să fie munca, corectitudinea, competența. Iar șmecherașii și descurcăreții să fie văzuți exact ca ceea ce sunt: în afara legii.
  2. Îți doresc să nu mai fie un titlu de glorie să ai mașină de lux și bani mulți. Îți doresc să fie un titlu de glorie să fii inteligent, solidar, altruist. Adică om de valoare. Unde valoarea este umană, nu materială.
  3. Îți doresc să nu mai ai complexe în fața străinilor. Îți doresc să-ți dai seama că străin este doar un om care locuiește în altă parte, iar simplul fapt de a locui în altă parte, nu-l face valoros. Îți doresc, ca la punctul 2, să valorizezi oamenii, nu locurile sau obiectele. Dacă vei valoriza oamenii, te vei valoriza, în primul rând, pe tine.
  4. Îți doresc să fii, ca până acum, deșteaptă și frumoasă. Ești mai deșteaptă decât majoritatea celor în fața cărora ai complexe, ești mult mai frumoasă decât multe alte persoane posesoare de obiecte.
  5. Privește înainte. Deschide aripile, că le ai. Nu mai cotcodăci după cel care aruncă semințe. Zboară. Și privește-i cu prețuire pe cei care zboară ca tine, cu toleranță pe cei care nu zboară ca tine. Până la urmă, toți vom ajunge la destinație. Dacă vom fi solidari și altruiști, ca la punctul. Foarte important: prețuiește-ți elitele.

 

La mulți ani, Doamnă!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca