Azi, Lukașenko a anunțat că va pleca, așa cum am scris pe blog în 10 august

Azi, Lukașenko a anunțat că va pleca, așa cum am scris pe blog în 10 august

Pe 10 august am scris articolul Alexandr Lukașenko a pierdut alegerile din Belarus. Mi-am dat seama că a picat. Era simplu. 80% procente la alegeri însemnau că domnia lui Lukașenko s-a sfârșit.

Pe 11 august, România tăcea.

Pe 13 august, am scris articolul Despre lașitatea României în fața Revoluției din Belarus din care citez: Publicațiile românești se întrec în a invita și a cita diverși comentatori și analiști (printre care Sorin Ioniță) care spun același lucru: că situația din Belarus este tristă, bineînțeles, dar NU se poate schimba acum, acum nu este prielnic momentul pentru o schimbare, poate mult mai târziu, dar nu e momentul acum. Ba chiar ultimele știri ne anunță că la Belarus s-a stins protestul, că mai sunt bătuți 1-2 oameni pe stradă răzleți, iar ceilalți s-au speriat și nu mai fac nimic.

Pe 15 august, am scris După Lukașenko urmează Putin.

Pe 16 august au început să mă atace oamenii lui Lukașenko. Am scris pe blog despre asta.

Tot pe 16 august am scris Cum va fi 2021. De citit.

Pe 19 august am scris Trump, Putin și Xi Jinping vor pleca. Citez din articol: Revoluția din Belarus nu este instrumentată numai de Rusia, așa cum greșit scriu unii analiști din România. Nu știu dacă scriu greșit cu intenție sau fără intenție, nu asta este important acum. Revoluția din România este instrumentată de acea aripă a CIA care vrea revenirea Democraților la putere în SUA. Lovește și în Putin și în Trump. Lovește în Putin pentru că-i distrage atenția înaintea alegerilor americane, deci se va implica mai puțin sau mai puțin profesionist și pentru că, bineînțeles, democrația la porțile Rusiei va duce inevitabil la democrație în Rusia. Adică la căderea lui. Facțiunea CIA care a produs Revoluția din Belarus este ajutată de o facțiune a FSB care vrea mai multe avantaje pentru economia rusă și pentru oligarhi (mulți dintre ei, cu legături cu FSB-ul) care-și văd afacerile secătuite de mulții ani de sancțiuni economice și de război continuu cu Occidentul pentru mize mărunte, care nu au adus Rusiei niciun avantaj economic (cum a fost alipirea Crimeii). Coronavirusul a secătuit și Rusia, așa cum a secătuit țările europene și SUA, iar facțiunea (foarte puternică) din FSB care are interese economice în Rusia, dar și în Europa, a decis să termine cu Putin. Din motive economice. Revoluția din Belarus lovește și în Trump pentru că îl obligă să se distanțeze de Putin și să facă corp comun cu NATO, deci ajutorul Rusiei la alegerile din noiembrie, la care spera, va fi mult mai slab, obligă Statele Unite să ia decizii de politică externă de sorginte Democrată care contravin doctrinei conservatoare a lui Trump, deci Democrații câștigă, Trump pierde.

Pe 8 septembrie am scris: Germania și Franța vor să întindă Uniunea Europeană până la Munții Ural

Pe 3 noiembrie am scris articolul Joe Biden a câștigat alegerile americane, așa cum anunțam din 16 iunie, din care citez: Citiți aceste rânduri și urmăriți ce se întâmplă: în următoarele zile mișcările de stradă din Belarus se vor intensifica și Lukasenko va pica. Așa cum am scris în data de 10 august.

Pe 4 noiembrie am scris articolul Ce înseamnă triumful lui Biden?, din care citez: Victoria lui Biden înseamnă că Statele Unite nu se vor izola față de Europa, ceea ce nu ne va pune pe noi în situația de a alege între cele două, Putin va pierde și puținele puteri pe care le mai are, deci Revolutia din Belarus va continua, războiul cu China se va opri, deci se va scurta și criza coronavirusului, care a fost răspunsul Chinei la războiul comercial inceput de Trump. Am scris aceste articol, pe 3 și 4 noiembrie când mulți analiști români profețeau victoria lui Trump. În paranteză fie spus, eu am scris că va câștiga Biden din 16 iunie.

Pe 27 noiembrie, adică azi, Lukașenko a anunțat că va ceda puterea.

După ce va pleca și Putin, în 2021, voi reveni, cum am făcut și cu Lukașenko, cu toate articolele de pe blog, în care am scris că va cădea Putin, din august 2020 până în prezent.

Până atunci, recitiți acest articol, pe care l-am scris pe 31 august.

 

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca