Dumnezeu este numai unul

Fie că se numește Allah, Dumnezeu sau multe nume pe care le mai are, este numai unul.

În toate reprezentările, inclusiv ale populațiilor necreștine, de exemplu, ale papuașilor din Noua Guinee, apare Dumnezeu – tatăl și fiul său, chiar dacă sunt zeități, bineințeles (citește Istoria Credințelor și Ideilor Religiilor de Mircea Eliade).

Nu crezi că există Dumnezeu? Cum a ajuns viața pe Pământ? Printr-o bacterie. Cine a adus acea bacterie pe Pământ? O altă bacterie. Cine a creat acea bacterie care a adus o alta bacterie și o altă bacterie??

Aștept răspunsul în comentarii.

Ai făcut tu asta, ai cărat bacterii prin Univers?

Ok, deci există o entitate care îți este superioară.: Dumnezeu. Ai fost creat de cineva, ești creația cuiva.

Ai nevoie de o reprezentare ca să înțelegi asta? Așa cum ai avut nevoie mulți ani de reprezentarea lui Moș Crăciun ca să înțelegi bunătatea necondiționată (adică care nu așteaptă recompense) a mamei și a tatălui și dorința lor de a-ți face o bucurie?

Dumnezeu ți-a trimis multe reprezentări, ca să îi simți bunătatea.

Pe lângă asta, oamenii și-au creat reprezentări singuri, ca să îi înțeleagă bunătatea și să-i transmită bunătatea.

Nu reprezentarea este importantă. Nu trebuie să-l vezi fizic ca să înțelegi că există. Ca să înțelegi ce face. Pe mama și pe tata îi vedeai fizic, dar tu credeai în Moș Crăciun, nu în mama și în tata.

Cei care te-au creat te ajutau și îți făceau bucurii și așa. Pentru că te-au creat cu dragoste. Deci te iubeau necondiționat, fără să le dai nimic înapoi.

Tu, bacteria care mă citești, care ai fost adus pe pământ de altă bacterie, ești iubit. De cel care te-a creat. Necondiționat. Și el te-a creat ca să iubești.

Acum du-te înapoi pe Facebook, Instagram, TikTok, ca să adori algoritmii creați de tine. Sper să ai grijă de ei.

Dar eu fac un pariu cu tine: când vor crește, vor spune că nu exiști și vor încerca să îți ia locul. Nu asta i-ai învățat tu? Că ei sunt crescuți de tine, copiază pas cu pas acțiunile tale.

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca