Toate partidele ar trebui să aducă oameni noi

Toate partidele ar trebui să aducă oameni noi

Ne-ar arăta că oamenii nu se agață cu disperare de ciolan, de la an la an, ci că se caută specialiști cu răspunsuri competente la problemele reale și grave ale societății.

Ce caută Gabriela Firea pe lista senatorilor? A făcut praf și pulbere Bucureștiul, a pierdut alegerile, ce mai caută în politică? Ce caută fostul primar de la sectorul 1 pe liste? A pierdut alegerile, adio.

Andrei Caramitru a făcut buzz în rețelele sociale când a scris că PSD este compus și votat numai din/de oameni de proastă calitate. Dar PSD-ul arată că are dreptate. Reciclează mereu aceiași oameni, au pierdut nu au pierdut, ei sunt împinși înainte din nou. PSD-ul ar trebui să spele rușinea națională, să arate că a fost o greșeală că a propus-o pe Viorica Dăncilă candidat la președinție. În loc de asta, reciclează. Cine sunt propunerile de premier? Tudose, Grindeanu, Dâncu. Da, să reciclăm, să ne întoarcem mereu în buclă, în 1990. Cine mai vrea asta? Pe acest drum, PSD-ul va avea soarta PNTCD-ului.

USRPLUS ține cu dinții de Barna. De ce? Din momentul în care a intrat în atenția DNA trebuia să-și dea demisia. Ce face USR, stă atârnată cu colții de ciolan, ca un pitbull, cum fac și celelalte partide?

Sincer, eu cred că Ceaușescu ne-a format prea mult ca să plece curând. Suntem supuși, suntem docili, suntem de acord să avem lideri pe viață, dacă se poate, nu avem opinii, închidem ochii când vedem că cei care greșesc nu și-au dat demisia, fie că ei sunt Bode, Orban etc, credem în basme. Care e basmul? Că cineva va schimba ceva în bine în România. Cine va schimba ceva în bine? Ratații de până acum? Că ei candidează din nou.

Ei vor doar să se agațe de ciolan. Să stea toată viața în sanatoriul care se numește Parlament. Le vom permite asta, le vom da bilet la sanatoriu?

Se pare că da.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca