De ce vom sta închiși în case mult și bine?

De ce vom sta închiși în case mult și bine?

De ce vom trece prin lockdown-uri succesive până la vară, de ce vom purta mască și la Crăciunul din 2021?

Simplu: pentru că mulți oameni nu se vor vaccina.

Acum, mulți oameni, cei tineri, poartă mască și stau închiși în case, ca să-i protejeze pe cei în vârstă. Nu pentru că ar păți ei ceva grav, nu pentru că s-ar îmbolnăvi ei grav sau ar ajunge la spital, ci pentru a-i proteja pe cei în vârstă și pe cei cu comorbidități. Este un gest de SOLIDARITATE.

De asemenea, cei care păstrează distanța socială, ies rar din casă, poartă mască mereu, fac asta și pentru că mulți alții nu fac asta, deci virusul continuă să se răspândească. Dar fac ei asta și pentru ceilalți. Ca să oprească, ceva ce alții nu opresc.

Va exista vaccin. În mod șocant, mulți dintre cei în vârstă spun că nu se vor vaccina! De ce? Pentru că ei, de-a lungul vieții, de fiecare dată când au suferit o traumă, au cărat-o cu ei fără să meargă la psihiatru ca să o vindece, așa cum cari după tine o hernie netratată etc….Și, cu înaintarea în vârstă trauma respectivă s-a agravat, peste ea s-au mai suprapus altele, iar rezultatul este anxietate permanentă, reziliență scăzută, răspuns agresiv și paranoic la schimbare. La înțepătură. O să ți se facă o înțepătură. Ce faci? Sari din pat și agață-te de perdea. Acționează exact ca zecile de pisici pe care le ai în casă, pentru că ai început să le copiezi comportamentul, după atâția ani de coabitare. Este o înțepătură. Pe care trebuie să o faci, în primul rând pentru tine și apoi pentru ceilalți. Pentru tine, ca să nu te îmbolnăvești și să nu mori și apoi din SOLIDARITATE, pentru ceilalți, care poartă mască și stau în casă ca să nu te îmbolnăvești TU.

TU, cel/cea care sare pe perdea când aude că e vorba de o înțepătură. Și nu va fi una, vor fi două, că la vaccinul Pfizer se fac două înțepături. Dă-te jos de pe tavan.

Ce vei păți dacă faci vaccin? Nimic. În Uniunea Europeană există standarde extrem de riguroase privind siguranța pacienților și nu se pune niciun vaccin pe piață fără să fie riguros testat. NU o să faci un vaccin rusesc, cum fac ungurii. Făcut la standardele din Rusia. O să faci un vaccin americano-german.

Du-te și ia legume de la piață. Te vei intoxica cu pesticidele de care sunt pline. Că românul umblă cu stropitoarea de pesticide în grădină, ca să facă bani și nu-l controlează nimeni. Du-te și ia legume, fructe din Uniunea Europeană. Vor fi mult mai sănătoase. De ce? Pentru că acolo exista standarde stricte în agricultură și, spre deosebire de România, se respectă.

Suntem în UE, nu mai ești pe vremea lui Ceaușescu, suntem în UE, din FERICIRE, și asta înseamnă că produsele pe care le primim din partea Comisiei Europene sunt la standarde la care noi încă doar visăm. Vaccinul va fi același pentru toți. Nu va fi produs doar pentru România. Nu va fi un lot pentru România. Va fi ca și cum ai cumpăra un medicament din Franța, versus un medicament din România. Acolo se respectă riguros standarde. La noi, cu 1.000 de euro începe amnezia, iar la 100.000 de euro, memoria e ștearsă c0mplet.

Deci vine un vaccin avizat la standardele Uniunii Europene.

Și, pentru că tu nu ai fost în viața ta la psihiatru, deși ar fi trebuit să mergi de multe ori, pentru că dezvolți frică de înțepătură și de alte complicații imaginare ale vaccinului, nu mai trebuie să stea nimeni în casă. Nu mai trebuie să stea nimeni în casă pentru că nu ai mers la timp la psihiatru și nu mergi nici acum. Solidaritatea a fost ca să nu mori. Dar pentru că suferi de probleme psihice și nu le tratezi, nu mai există solidaritate.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca