Efectul temperaturilor scăzute asupra coronavirusului

Efectul temperaturilor scăzute asupra coronavirusului

Virusul este cel mai activ între 3 și 6 grade. Deci va atinge forma sa maximă ziua. Pe de altă parte, temperaturile negative de noapte vor dezinfecta suprafețele. Vor acționa, practic, așa cum acționau razele soarelui, astă-vară. Asta e vestea bună. În principal, coronavirusul se ia de pe suprafețe, de aceea purtarea obligatorie a măștilor nu a produs efecte foarte mari – oamenii duc gura la nas și la gură mai des de când poartă mască decât înainte (ca să o aranjeze pe față), deci cară în căile respiratorii virusuri de pe suprafețe.

Deci vestea bună este că noaptea se dezinfectează toate suprafețele exterioare, vestea proastă este că ziua virusul este în forma sa maximă.

Mai țineți minte vremea când primarii idioți dezinfectau iarna orașe sau sectoare din elicopter sau din avion?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca