Trump a plecat din SUA dar nu a plecat din Europa

Pe continentul american a suflat vânt de libertate. Trump a plecat. Din păcate, pe durata domniei sale, în Europa s-au născut alți pui mici de Trump. Macron e unul. Și Merkel este. Și Germania și Franța adoptă acum legi care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

În mod paradoxal, Europa, o ferventă critică a regimului Trump, s-a trumpizat.

Și România s-a trumpizat. Orban s-a născut Trump. Individul acela din Polonia, la fel. Iohannis, la ultimul său mandat, când nu mai are nevoie de voturile noastre, s-a radicalizat, ultimii ani vrea să-i trăiască la maximum, cu puteri depline. Pușca și cureaua lată. Criza vârstei a doua. Unde Parlamentul și Guvernul sunt Viagra.

Europa a îmbătrânit. Europa este bătrână și conservatoare. Europa a redevenit Europa Regilor și a Împăraților. Numiți divin, cu puteri absolute. Europa s-a apropiat mult mult mult de Rusia țarului Putin (culmea a fost înscăunarea de către Rusia a unei președinte pro-european în Republica Moldova, atât de mult se iubesc Putin și Europa, deși în alte vremuri, pro-european însemna anti-Putin).

Noroc cu Biden. Dacă s-ar mișca mai repede…

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca