Biden: Statele Unite nu vor intra în lockdown

Biden: Statele Unite nu vor intra în lockdown

Președintele ales Joe Biden a spus că administrația sa nu va impune un lockdown național, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

“Nu voi închide economia, punct” a spus într-o conferință de presă în Wilmington, Delaware, relatează Bloomberg.

Sincer, mie mi se pare că Europa este cea care se îndreaptă acum spre dictatură – așa arată lucrurile acum în Germania și Franța. Și în Polonia și Ungaria. Polonia și Ungaria par că vor să forțeze o rupere de Uniunea Europeană și o apropiere de Rusia. Ungaria face gesturi agresive față de România, în speranța că o eventuală unire a românilor cu basarabenii ar deschide calea pentru unificarea unei părți a Transilvaniei cu Ungaria sau măcar pentru autonomia unor regiuni.
Este multă agresivitate acum în zonă. Oamenii sunt vulnerabili din cauza coronavirusului. Și a crizei economice care va urma. Și când vine foamea, lupii își arată colții.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca