Haideți să spunem adevărul!

Haideți să spunem adevărul!

Urmează tăieri de salarii. Orașele din România intră în lockdown unul după altul. După Baia Mare, Zalău, Sibiu, Alba Iulia, Sebeş, Cugir urmează vinerea aceasta Constanța și apoi Bistrita. În curând și Bucureștiul. Deficitul PIB este deja prognozat la 9,1%. Va continua să crească . Franța și Germania, principalele finanțatoare ale deficitului UE sunt în lockdown și vor continua restricțiile dure încă 4 luni, cel puțin.

Ne ducem la vale. În acest timp, Președintele Iohannis cântă ode economice electorale mincinoase, Câțu la fel (spune că a crescut economia cu 5,6% în cel de-al treilea trimestru, ceea ce este normal pentru că în trimestrele 1 și 2 intram și ieșeam din lockdown, dar nu spune că a scăzut puternic față de aceeași perioada din 2019), suntem mințiți zdravăn pentru că urmează alegerile.

Apoi adevărul ne va copleși. Și va fi de o mie de ori mai dureros decât coronavirusul, pentru că ne va atinge pe fiecare dintre noi. Se numește sărăcie.

Eu am trăit criza când ne-au fost tăiate 25% din salarii (și 15% din pensii). Banca Mondială spune că criza care urmează este de două ori mai mare decât cea de atunci.

Nu ne mai mințiți. Nu mai spuneți că totul merge bine, când orașele României se prăbușesc unul după altul, iar restricțile dure vor mai dura cel puțin 4 luni. Nu ne mai insultați inteligența. Sau vă vor vota doar proștii, ceea ce în România, vă place sau nu să credeți, sunt din ce în ce mai puțini.

P.S. Vasul se scufundă, pregătiți bărcile de salvare, nu mai cântați la vioară pe punte!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca