Numărul de îmbolnăviri: castanele încinse din mâinile autorităților

Numărul de îmbolnăviri: castanele încinse din mâinile autorităților

În acest moment, autoritățile nu mai știu cum să ascundă numărul de îmbolnăviri, cum să facă ca să arate că stăpânesc situația, cum să păstreze un sentiment de liniște și confort care le va aduce voturi în 6 decembrie.

Au întârziat carantinarea la Sibiu, o întârzie pe cât pot pe cea de la Cluj, fac puține teste pe zi, cum au făcut ieri, dar îi dă de gol raportul de îmbolnăviri (peste 40% din cei testați), apoi nu mai au ce face și vedem că avem din nou peste 10.000.

Strategia lor, prostească de-a dreptul, nu face decât să amâne și să crească valul care ne va lovi necruțător. Cu cât se amână măsurile dure, cu cât se ascunde adevărul, în speranța copilărească, că ceea ce ascunzi dispare, cu atât crește problema. Crește-crește-crește și va mătura tot în cale.

Lipsa de responsabilitate de acum va avea ca rezultat faptul că coronavirusul va mătura alegerile de pe 6 decembrie.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca