Imunitatea față de coronavirus durează ani de zile

Imunitatea față de coronavirus durează ani de zile

Ultimul studiu în domeniu prezentat pe larg de prestigioasa publicație The New York Times arată că imunitatea durează mult mai mult decât se credea până acum.

Chiar și la 8 luni după infectare, oamenii vindecați de coronavirus păstrează suficiente celule imune pentru a contracarea virusul și a preveni îmbolnăvirea. 

Chiar dacă ele par să dispară pe termenul scurt, așa cum arătau studiile de până acum, din fericire, scrie The New York Times, aceste celule persistă în organism pentru mult timp de acum înainte. “Această memorie a celulelor imune face ca oamenii care au avut deja coronavirusul să nu mai facă forme severe ale bolii, care necesită spitalizare, timp de mulți ani” spune Shane Crotty, virusolog la La Jolla Institute of Immunology, co-autor al studiului.

Studiul este primul realizat pe termen lung până acum. Este normal pentru că infecția cu coronavirus a început să fie cunoscută abia în urmă cu 9 luni. The New York Times scrie că studiul va trece în plan secund obligativitatea vaccinării. Studiul este aici. 

Eu am scris despre acest studiu azi, 18.11.2020, ora 00.15. Când va fi preluat de presă?

Update 18.11.2020, ora 18: Toată presa a preluat articolul de azi din The New York Times care anunță că vaccinul Pfizer are eficienta de 95%, dar absolut nimeni nu a comentat articolul de ieri, tot din The New York Times, care anunță că imunitatea la coronavirus durează ani de zile, deci nu mai este obligatoriu vaccinul (despre care am scris eu în acest articol) .

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca