Apa de gură distruge coronavirusul în 30 de secunde

Apa de gură distruge coronavirusul în 30 de secunde

Un studiu al Universității din Cardiff citat de Radio France Internationale România arată că apa de gură care conține cel puțin 0,07% clorură de cetypiridiniu combate coronavirusul. Oamenii de știință au efectuat teste la laboratorul universității prin imitarea condițiilor pasajului nazal al unei persoane, folosind mărci de apă de gură.

Raportul lor – intitulat “Eficacitatea virucidă a componentelor de clătire orală împotriva SARS-CoV-2 in vitro” – nu a fost încă evaluat, dar confirmă un alt studiu publicat săptămâna trecută care a constatat că apa de gură pe bază de CPC este eficientă în reducerea încărcăturii virale a Covid.

Un studiu clinic va examina în continuare cât de eficientă este apa de gură fără prescripție medicală în reducerea nivelului de Coronavirus în saliva pacienților pozitivi de la Spitalul Universitar din Țara Galilor din Cardiff. Se așteaptă ca rezultatele să fie publicate la începutul anului 2021.

Trebuie să înțelegem dacă efectul apei de gură prescripție medicală asupra virusului Covid-19 realizat în laborator poate fi reprodus la pacienți și așteptăm cu nerăbdare finalizarea studiului nostru clinic la începutul anului 2021” a spus Dr. Nick Claydon, medic parodontolog.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca