ONU oprește avântul dictatorial al lui Macron

ONU oprește avântul dictatorial al lui Macron

Raportorii ONU însărcinați cu respectarea Drepturilor Omului se declară îngrijorați cu privire la respectarea mai multor libertăți fundamentale din Franța.

Presa franceză spune că reacția ONU este o invitație politicoasă prin care Franța este invitată să revadă Legea Securității Globale care ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului francez marți, 17 noiembrie.  Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului, de la ONU a anunțat că există “îngrijorări serioase”legate de textul legii.

“Suntem îngrijorați de faptul că adoptarea și aplicarea legii ar putea aduce afecta grav drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, au afirmat raportorii ONU, preluați de Liga Drepturilor Omului într-un comunicat de presă publicat luni, 16 noiembrie.

Această lege autorizează, printre altele, folosirea unor noi mijloace tehnologice de către forțele de ordine și interzice difuzarea imaginilor cu chipurile jandarmilor și ale polițiștilor (fapta se sancționează cu un an de închisoare și 45.000 de euro amendă).

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca