Coronavirusul era în Italia din septembrie anul trecut

Coronavirusul era în Italia din septembrie anul trecut

Coronavirusul era în Italia din septembrie anul trecut arată rezultatele unui studiu realizat pe 4.000 de persoane testate pentru cancer la plămâni, publicat în revista științifică medicală “Tumori Journal” și reluat de ziarul La Repubblica, Reuters, Hotnews.ro și Agerpres

Studiul a fost realizat de Instituto dei Tumori din Milano și de Universitatea din Siena între septembrie 2019 și martie 2020. Toate persoanele depistate cu coronavirus în cadrul studiului, al cărui scop era detectarea cancerului pulmonar erau asimptomatice.

Reuters Giovanni Apolone, coautor al studiului, spune că persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut şi anticorpi capabili să omoare virusul.

În încheiere: mai țineți minte cum erau puși la zid și împușcați cei care îndrăzneau să spună că virusul nu s-a răspândit dintr-un liliac sau pangolin, în luna decembrie, la o piață din Wuhan? Se puneau repede etichete de conspiraționist. De meditat, nu?

Să continuăm: Giovanni Apolone, coautor al studiului, a declarat pentru Reuters că, citez, “Înseamnă că noul coronavirus poate circula în rândul populaţiei mult timp şi cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că dispare, ci doar pentru a exploda din nou”. Deci el poate circula fără să fie letal, așa cum s-a întâmplat toată toamna trecută în Italia, când nici măcar nu se știa că există. Apoi a devenit letal. Nu pentru toată lumea, 90% dintre cei care se infectează sunt și acum asimptomatici, adică au anticorpii necesari pentru neutralizarea lui. Întrebarea este legată de cuvântul explozie: cum de a ajuns virusul care nu era letal să explodeze și să devină letal? Procesul poate fi inversat?

Ar fi foarte, foarte interesant să se întâmple asta înainte de lansarea vaccinului. Adică virusul să nu mai fie atât de letal.

De ce și-a vândut acțiunile de la Pfizer fondatorul său, exact în ziua când a anunțat vaccinul? De ce nu a așteptat momentul în care vaccinul său urma să fie îmbrățișat de toată Europa?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca