Când și-a semnat demisia Iohannis

Când și-a semnat demisia Iohannis

Pe 3 noiembrie, în ziua alegerilor americane când, în cadrul conferinței de presă, a anunțat, voalat, că îl susține pe Trump. Atunci  s-a terminat totul pentru el (nu știu dacă este vina consilierilor săi slabi sau a sa).

Acum este dat jos cu aceleași arme cu care a fost dat jos Ponta. Armele sunt aceleași, nu inventează nimeni un nou avion în fiecare zi. Se folosesc aceleași arme numai că diferă ținta.

Colectiv a fost folosit ca să fie dat jos Ponta. Piatra Neamț e folosită ca să fie dat jos Iohannis. Degeaba s-a dat ordin de zi pe unitate la o oră după incendiu să se scrie că s-au schimbat 8 manageri la spital (de unde a venit informația că s-au schimbat 8 manageri la spital, când încă mureau oameni de la arsuri?), ca să se deturneze emoția și furia negativă a mulțimii spre manageri, adică local, nu spre guvernanți, adică național. Degeaba. Arma care a fost folosită ca să urci tu este folosită acum ca să fii dat jos tu.

Pentru că vine schimbarea. Și într-un fel bine că vine. Focul înnoiește. Să plece Nelu format pe vremea lui Ceaușescu. Să plece Iohannis format pe vremea lui Ceaușescu. Să vină oameni noi. Care vor digitalizare. Care adoptă noul. Care când văd că cineva face ceva nou și bun, cum a făcut Slovacia care a testat toată populația zic, bravo, o idee bună, nu stau închiși în pivniță, cu ”merge si asa”. Avem nevoie de oameni care să ne scoată din pivniță. Avem nevoie de o nouă clasă politică. Adaptată anului 2020, nu rămasă în 1991.

Citește și acest articol scris pe 7 iunie: Se face schimbarea de la Dreapta la Stânga

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca