Revoluția din SUA se mută în Franța

Revoluția din SUA se mută în Franța

Revoluția de Stânga se mută din SUA, în Franța. Încet-încet, iar ținta este Macron care s-a transformat din ce în ce mai mult, într-un lider autoritarist de Dreapta.

Primele semne ale Revoluției sunt acest documentar, care circulă extraordinar de eficient în grupurile Gilets Jaunes și califică drept autoritariste eforturile autorităților de a opri pandemia deci incită la nesupunere civică, precum și încercările din ce în ce mai dese, relatate pe larg în rețelele sociale, de încălcare a carantinei, care primesc un răspuns slab, aproape inexistent, din partea poliției franceze.

În Franța, s-a întâmplat ceva ce nu a putut să explice nimeni. Virusul a explodat cu o virulență care, conform declarațiilor guvernamentale, a depășit și cele mai pesimiste așteptări, o explozie care seamănă mai mult cu un foc de artificii, decât cu evoluția unui virus, din nou, după spusele experților guvernamentali, o explozie care a pus în lumină neputința. Macron s-a arătat neputincios: a apărut la televiziunea națională franceză și a spus că nu mai există nicio modalitate de a combate virusul. Că economia trebuie sacrificată pentru sănătate. Că ORICE S-AR FACE, se va ajunge la 9.000 de internări la ATI pe 15 noiembrie. Orice s-ar face. O atitudine care arată cedare, care arată neputință. Din partea unui lider care este chestionat neîncetat, în ultimii ani, de Gilets Jaunes, o mișcare contestatară care seamănă foarte bine cu #rezist de la București și cu Black Lives Matters din SUA. Cu specificități regionale, desigur.

Încet-încet, Revoluția din SUA vine în Europa. Mai întâi în Franța.

Dacă Putin nu demisionează la anul, va începe și în Rusia. Deci va demisiona, pentru că oligarhii din spatele său doresc să-și păstreze privilegiile neatinse de ghilotină 🙂

În China se creionează deja felul în care va pleca Xi Jinping: dat afară de capitaliștii-comuniști pe care i-a creat. Struțo-cămila creată de toate guvernele chinezești va răsturna un lider rămas în urma ei. Va primi o copită, practic. Antreprenorii chinezi, într-o lume în care se numără din ce în ce mai mult puținii bani rămași, vor răbufni și vor schimba liderul dintr-un singur motiv: ca să respire. Și să vină bani mai mulți. Ați observat că Biden a fost felicitat cu întârziere de China și nu de Xi Jinping? Xi Jinping l-ar fi dorit pe Trump. China comunistă primea putere prin conflict și izolare, nu prin colaborare și globalism. Pentru că în China este un regim autoritarist. NU va mai fi.

Așa cum am spus, China nu mai înseamnă demult Xi Jinping. Faptul că felicitările chinezești pentru Biden au venit din partea unui alt oficial chinez, nu a lui Xi, confirmă acest lucru.

O situație interesantă este în Marea Britanie. Unde numărul de cazuri crește constant, deși se află în lockdown de 10 zile. De ce oare? Marea Britanie a mizat cu totul pe Trump, de la Brexit înainte. Acum a rămas singură. O adversară orgolioasă a Rusiei și a Chinei, cu singur aliat Trump. Cresc cazurile de coronavirus în UK deși oamenii stau în case de 10 zile. Lui Boris Johnson i se arată neputința, i se arată cât e de neputincios.

Pe curând 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca