Vom intra în lockdown total

Vom intra în lockdown total

Vom intra în lockdown și ziua.

Iohannis a avut de ales între Biden și Trump și a ales Trump. Faptul că Trump se cramponează de putere, îi face pe cei mai puțin inteligenți să spere și ei. Președintele României nu are consilieri extraordinari.

Într-un fel, faptul că merge în continuare cu Trump arată constanță, pentru că l-a susținut, prin ceea ce a spus și la conferința de presă pe care a organizat-o în ziua alegerilor americane.

Președintele României nu a înțeles că Trump nu mai înseamnă SUA, că Putin nu mai înseamnă Rusia, că Xi Jinping nu mai înseamnă China. Din păcate, asta va însemna și că Iohannis nu va mai însemna România.

Președintele este susținut în decizia de a institui lockdown total și de USR. Din păcate un partid prea fraged pentru a înțelege politica în profunzime. Este pe cale să rateze șansa despre care scriam aici, ceea ce deschide larg porțile PSD-ului. Dacă întinerește, adică se reformează, în timp ce reforma la USR ar însemna să îmbătrânească puțin. Că înțelepciunea vine cu vârsta.

Toți ne uităm la cifrele zilnice al îmbolnăvirilor, ca și cum ar fi afișate de Dumnezeu și ar reprezenta o oglindă fidelă a ceea ce se întâmplă. Nu sunt afișate de Dumnezeu și nu reprezintă o oglindă fidelă a ceea ce se întâmplă. Așa cum au arătat jurnaliștii recent, în unele județe se fac două teste pe zi, în alte județe se fac câteva sute sau mii. Suntem în campanie electorală, afișarea cifrelor este acum instrument politic. Aproape inevitabil, așa cum aproape totul devine instrument politic în campania electorală.

Trump înseamnă război. Scriam aici, pe 19 august că, citez: ”Faptul că Trump nu va recunoaște pierderea alegerilor poate genera un conflict”. Asta scriam pe 19 august…

Ieri, când eram la 7.000 de cazuri, președintele României a anunțat că e nevoie de noi restricții. De ce, dacă cazurile erau în scădere? Azi am urcat din nou la aproape 10.000.

Vom fi închiși în case. De România Autoritară. De România Militară.

Păcat că durează atât de mult transferul de putere în SUA. În lanul de porumb se violează în continuare pentru că polițiștii se ceartă între ei.

P.S. În realitate, situația arată așa cum o descrie Ionel Nițu, președinte la New Strategy Center, citez:

”asa cum spuneam ieri, se pare ca atingem sau am atins deja varful epidemiologic al acestui al 2-lea val (acest trend este in toata Europa, nu doar in RO)
posibil vineri, 13 nov, sa avem un varf, dar nu foarte sus (adica in marja 10-12k), daca nu, atunci varful a fost deja atins vinerea trecuta (10.260)
de sapt viitoare suntem in platou si urmeaza descresterea lenta
varful la decese nu este cel de azi (203), ci va fi inregistrat la 14-15 zile dupa varful epidemiologic (adica in intervalul 20-28 nov)
daca lucrurile stau asa, atunci perioada de crestere a fost de circa o luna si jumatate (de la 5 oct: + 1.591) si ne va lua aproximativ 4 -5 luni ca sa revenim la acele valori zilnice (de cca 1,5k/zi)
in ziua alegerilor (6 dec) vom avea in jur de 5-6k/zi (daca descresterea e de 3-4 ori mai lenta, asa cum a fost in primavara)”
Deci, în mod normal, numărul de îmbolnăviri ar scădea și fără lockdown.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca